Minke Elisa Brands

minke@dc12high.nl 0628703334 www.minkeelisabrands.nl

Minke Elisa Brands - Choreograaf
Afgestudeerd als danseres aan de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg heeft Minke 10 jaar lang als danseres gewerkt bij onder andere Het Nationale Ballet in Amsterdam, Shusaku/Bodytorium, de Rotterdamse Dansgroep en heeft verschillende show, musical en televisie werkzaamheden verricht. Als afgestudeerd choreografe aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts maakt Minke sinds 2002 dansvoorstellingen waaronder Lifeline, Out of Phase, Verknipt Menuet, Monoloog Interieur, Space in Between, E-motion in Delay en 27th Character. Haar voorstellingen waren onder andere te zien bij vlakke vloertheaters en verschillende festivals in Nederland, Duitsland en Italië.

DC 1 II High is in 2003 door Minke opgericht. Hiermee stelt zij per project een gezelschap samen van eigenzinnige en inventieve kunstenaars, zoals componisten, beeldend kunstenaars, dansers, schrijvers, licht- en kostuumontwerpers. Minke werkt conceptueel en analytisch, en raakt haar publiek door de subtiele dramatische verhaallijnen in haar stukken. Opvallend is haar dansidioom; strakke, dwingende bewegingen, afgewisseld met zwierige armbewegingen en wulpse heupen.

Dans Atelier 42 is een studio voor modern ballet en choreografie voor kinderen, jongeren en volwassenen. Met plezier in dans worden technieken aangeboden die de basis vormen voor creatieve dansers. Er is ruimte voor idee en onderzoek van (semi-) professionele choreografen.
Dans Atelier 42 vloeit voort uit de behoefte van choreograaf Minke Elisa Brands, dans dynamisch in de samenleving te brengen en een kweekvijver te zijn voor danstalent. www.dansatelier42.nl

Recensies

Er zijn nog geen recensies.