publiciteit en kaartverkoop voor uitvoerenden en organisaties

publiciteit, kaartverkoop

Gratis account voor uitvoerenden en organisaties

Je kunt zelf alle informatie van je concerten of voorstellingen op de site plaatsen, met foto’s en filmpjes. Je wordt zichtbaar voor een nieuw publiek via je profielpagina op Podiumplein.
Registreer je hier direct als uitvoerende of organisatie.

Extra service

Zie je op tegen het werk? Vanaf € 10,- verzorgen we de gehele opmaak van je concert- of voorstellingspagina op basis van de door jou aangeleverde gegevens. Overige service in overleg. Wil je hierover meer weten, neem dan contact met ons op: service [at] podiumplein.nl (vervang [at] door @ zonder spaties) of bel +31 (0)6 4910 8889.

Kaartverkoop en afhandeling

Online kaartverkoop voor je concert of voorstelling bespaart je een hoop gedoe. Je regelt het eenvoudig zelf vi Podiumplein. Lees hieronder alles over de handige, moderne en snelle vorm van online kaartverkoop.
 

Geen kaartverkoop, wel gebruik van concertpagina's?

Geen probleem, tot en met 5 plaatsingen per jaar van concerten, voorstellingen of uitvoeringen kun je als uitvoerende of organisatie gratis gebruik blijven maken van Podiumplein.

 • t/m 5 vermeldingen gratis
 • 6-10 vermeldingen € 45 (met ticket € 41,50)
 • 11 of meer vermeldingen € 65 (met ticket € 59)
 • bedragen inclusief 21% BTW. Bedragen inclusief 21% btw. Na aanschaf van een ticket ontvang je van ons een factuur.


Je blijft dus vrij om het aantal concerten te plaatsen dat je wilt; aan het eind van een kalenderjaar ontvang je een factuur voor het gebruikte aantal plaatsingen vanaf 6. Je kunt ook een ticket bij ons kopen voor de verschillende aantallen plaatsingen. Dan ontvang je aan het eind van het jaar geen factuur. Op deze betaalwijze via Podiumplein geven we 10% korting. Voor 6-10 plaatsingen betaal je bijv. dus maar € 41,50 ipv € 45. Volg deze website, facebook of onze nieuwsbrief over dit aanbod of koop hier direct je tickets.

Heb je hier vragen over? Stuur een e-mail naar service [at] podiumplein.nl (vervang [at] door @ zonder spaties) of bel +31 (0)6 4910 8889.

Online kaartverkoop

kaartverkoop

Regel de online kaartverkoop van je concert of voorstelling heel eenvoudig zelf. Je stelt zelf de kaartprijs vast, hoeveel kaarten je aanbiedt, en wanneer. Je betaalt Podiumplein voor een concert of voorstelling € 0,95 (inclusief BTW) per verkochte online kaart. Bij het opmaken van je eerste concert- of voorstellingspagina krijg je hulp van Team Podiumplein.

Je publiek koopt vervolgens online kaarten en betaalt via iDEAL. Hij of zij ontvangt de online kaarten per mail, voorzien van een naam, een uniek nummer en een barcode. Op ieder moment van de dag kun je een overzicht downloaden van het aantal verkochte kaarten. Met dit overzicht zijn de kaarten ook eenvoudig aan de deur te controleren (op naam, nummer, en/of barcode). Na sluiting van de kaartverkoop ontvang je een betalingsoverzicht en een factuur. Betaling van de kaartverkoop, onder aftrek van de transactiekosten, vindt plaats binnen 5 werkdagen na het concert, de voorstelling of de uitvoering.

Je eigen website, nieuwsbrief of facebookpagina
Uiteraard moet je ook je eigen website inrichten op de kaartverkoop via Podiumplein. Dat geldt ook voor nieuwsbrieven en berichten op facebook. Dat betekent dat je op de homepage van je website en mogelijk in de agenda op je website het concert of de concerten vermeldt met een link naar de verkooppagina op Podiumplein. Trek de aandacht met goed fotomateriaal en mooie affiches!

Niet iedereen wil of kan gebruikmaken van het kopen van online kaarten via Podiumplein. Daarom biedt Podiumplein de service voor deze bezoekers. Na betaling maken wij de kaarten aan en versturen deze, over de mail of via de post. Er blijft overzicht van de online kaarten in de voorverkoop en de organisatie heeft een hoop minder werk.

Tenslotte hebben veel organisaties kaartreservering en -verkoop via de telefoon of bij (een) winkel(s). Dat blijft een prima werkwijze. Vermeld deze gegevens ook duidelijk op je website en in je nieuwsbrief!

De handigste volgorde van de informatie over de kaartverkoop op je website of in je niewsbrief is deze:

 • Online kaartverkoop via Podiumplein
 • Bestellen en betalen van online kaarten via e-mail of telefoon
 • Overige kaartverkoop

Bij de handige hulpjes vind je diverse teksten die je helpen bij de inrichting van de kaartverkoop op Podiumplein en op je website: ordelijk en overzichtelijk!

Handige hulpjes

Instructie aanmaken pagina's op Podiumplein (pdf)

Basistekst kaartverkoop via Podiumplein op de website (Word)

Heb je hier vragen over? Stuur een e-mail naar service [at] podiumplein.nl (vervang [at] door @ zonder spaties) of bel +31 (0)6 4910 8889.

Deel en link je pagina

 • Deel je activiteiten: koppel je profielpagina en concertpagina aan je eigen website, facebookpagina of twitteraccount. Zo deel je je activiteiten met iedereen in je omgeving én met de gebruikers van podiumplein.nl.
 • Als je je eigen website aan Podiumplein wilt linken, dan kun je hier het originele beeldmerk van Podiumplein downloaden.
Wat kun je als bezoeker allemaal vinden en hoe werkt het?

Een inspirerend concert?
Een ontroerende opera?
Een filtsend optreden?
Een gave productie?

Vind met Podiumplein.nl een concert of voorstelling bij jou in de buurt. Koop online je kaarten, betaal via iDEAL en je krijgt je online kaarten direct via de mail  toegestuurd.
Klik hier om je te registeren als bezoeker. Je kunt ook als gast kopen; registreren is dan niet nodig.

Zoeken

Gebruik de uitgebreide zoekfunctie van Podiumplein.nl om een concert of voorstelling bij jou in de buurt te vinden. Ga naar de betreffende pagina en koop online je kaarten.

Een concert gevonden via een nieuwsbrief, e-mail of sociale media?

De meeste bezoekers van concerten, voorstellingen en uitvoeringen ontvangen deze informatie rechtstreeks via een nieuwsbrief, e-mail of social media. Meestal krijgen zij een directe link naar de pagina van het betreffende optreden. Op die pagina koop je dan direct je online kaarten.
 

Kaartjes kopen

In een paar overzichtelijke stappen heb je je online kaarten voor een concert of voorstelling via de e-mail in huis.  Registreer je hier als bezoeker of als je al een account hebt, log in. Als je nog geen account hebt kun je je ook registreren en inloggen tijdens het kopen van de online kaarten.
Wil je of kun je je niet registreren, dan kun je je online kaarten ook als Gast kopen. Uiteraard moet je dan wel je e-mailadres opgeven, anders kunnen we de kaarten niet toezenden.

 • selecteer de concerten die je wilt bezoeken
 • klik op kaarten en volg de stappen
 • als de betaling is afgerond ontvang je de online kaarten direct per mail.

De online kaarten zijn voorzien van een naam en uniek nummer en alle gegevens die je nodig hebt. Print de kaarten en neem ze mee naar het concert of voorstelling of toon ze op je mobiel of tablet.

NB het komt soms voor dat de mail met online kaarten in je spamfilter of map ongewenste mail verdwijnt. Om deze kans kleiner te maken kun je het e-mailadres van Podiumplein: service [at] podiumplein.nl (vervang [at] door @ zonder spaties) opnemen in je adresboek of de map contactpersonen. Laat het ons direct weten als je je online kaarten niet binnen enkele minuten hebt ontvangen. Wij sturen je dan alsnog je kaart(en) toe.

Heb je problemen met het ontvangen van je online kaarten? Neem contact op met Team Podiumplein: service [at] podiumplein.nl (vervang [at] door @ zonder spaties). Bellen kan ook: +31 (0)6 4910 8889. We helpen je altijd zo snel mogelijk, zodat je op tijd je online kaarten in huis hebt!

Wat kun je allemaal vinden en hoe werkt het?

Overige service van Podiumplein

Podiumplein is naast een fraai en praktisch hulpmiddel voor online kaartverkoop en alles wat daarbij komt kijken ook een service-instelling met een breed aanbod. Zo verzorgen we op aanvraag:

• workshops en cursussen op het gebied van bestuur en beleid in de podiumkunsten
• het begeleiden van koren, orkesten, hun besturen en artistieke leiding naar een gedegen meerjarenbeleid
• projectontwikkeling en de bijbehorende fundraising
• het begeleiden van professionele musici bij een (betere) ontwikkeling van hun carrière

In onze werkwijze gaan we uit van de vaardigheden die al aanwezig zijn. Deze versterken en ontwikkelen we en de minder goede kanten dringen we terug. We doen dit in een voortdurende dialoog met onze opdrachtgevers. Ons aanbod ontwikkelen we geheel op maat, afhankelijk van de vraag van de klant.

Kosten
Omdat we op maat werken is het lastig om een indicatie van de kosten voor een project te geven. Nadat we uitvoerig met een potentiële opdrachtgever hebben gesproken, stellen we een projectplan op met een bijbehorende begroting. Na akkoord is dit het kader van de kosten. De begroting wordt alleen gewijzigd na een gezamenlijk akkoord.

Informatie
Als je belangstelling hebt voor de overige service van Podiumplein, stuur dan een bericht naar service [at] podiumplein.nl (vervang [at] door @ zonder spaties) of bel +31 (0)6 4910 8889 (Team Podiumplein).

Wat kun je allemaal vinden en hoe werkt het?

Op podiumplein.nl tref je een grote groep uitvoerders en bezoekers van de podiumkunsten. Wil je als bedrijf juist die grote groep van cultural creatives bereiken? Adverteer dan op Podiumplein.nl. Voor meer informatie en de tarieven neem je contact op met:

Team Podiumplein
service%podiumplein.nl (vervang % door @)
+31 (0)6 4910 8889