Andriessen De Klerk Stichting

adkstichting@gmail.com

De Andriessen / De Klerk Stichting is in 1999 opgericht. Zij heeft tot doel de artistieke nalatenschap van deze musici levend en bereikbaar te houden door ieder jaar concerten te organiseren of te ondersteunen waarin de muziek van Andriessen en De Klerk en van hun geestverwanten centraal staat.

Daarnaast verzamelt de stichting van beide componisten gelegenheidswerkjes die vaak het karakter vertonen van fijnzinnige, persoonlijke en charmante gestes bij verjaardagen, huwelijk, geboorte of op andere gedenkdagen binnen de kring van familie, vrienden of bekenden.

De stichting geeft tweemaal per jaar een nieuwsbrief uit met actuele informatie en wetenswaardigheden omtrent de twee musici en hun werk. Ook worden er onze concerten in aangekondigd. Het werk van de stichting wordt mogelijk gemaakt door vrijwillige bijdragen van enthousiaste liefhebbers en door bijdragen van enkele fondsen. Van 15 september t/m 3 oktober 2017 presenteert de stichting het Andriessen / De Klerk Festival 2017 in Haarlem. Kijk op www.andriessendeklerkfestival.nl voor alle informatie en kaartverkoop. bovenste foto: Hendrik Andriessen (1892-1981); onderste foto: Albert de Klerk (1917-1998)