Sat 19 Oct Misha Fomin & StarkLinnemann Quartet - Kerkdreef 2 - Rotterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:15 uur
Hillegondakerk

Een uitzonderlijke combinatie: een meesterpianist zoals Misha Fomin (een welbekende gast in onze serie) en het StarkLinnemann Quartet dat bekend staat om hun jazzvariaties op klassieke thema’s.

Misha speelt ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ van Moessorgski in de oorspronkelijke versie voor piano. Tijdens dit muzikale verhaal ‘wandelen’ de luisteraars langs de tien schilderijen van Hartman, een vriend van Moessorgski, die de inspiratiebron vormen van dit muzikale meesterwerk. Het heeft door zijn beeldende kracht en oorspronkelijkheid altijd al tot de verbeelding gesproken en is niet voor niets een van de meest bewerkte muziekstukken uit de geschiedenis.

Verder dit concert gaat er voor de luisteraar een andere wereld open waar klassiek en jazz naadloos ineen zullen vloeien. Pianist en componist Paul Stark heeft het stuk zo bewerkt dat er wonderlijke combinaties van klanken te horen zullen zijn. Met hun improvisaties oogstte StarkLinnemann al vele successen, o.a. in het Concertgebouw.

Zijn eerdere ‘transformaties’ van klassieke meesterwerken van Liszt, Chopin en Beethoven naar lange, complexe maar samenhangende moderne jazzcomposities zijn uniek in de jazzgeschiedenis en kunnen het best omschreven worden als ‘universele cross-over-muziek’.

De online kaartverkoop voor dit concert eindigt op 19 november 2019 om 13.00 uur. Na dit tijdstip kunt u kaarten aan de kassa (à € 20,00) verkrijgen.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.