Sat 18 Feb Animato Kwartet - Kerkdreef 2, 3054 GS - Rotterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:15 uur
Hillegondakerk

Animato Kwartet: Inga Våga Gaustad en Tim Brackman (viool), Elisa Karen Tavenier (altviool), Pieter de Koe (cello)

Werken van Janáček en Schumann

Het Animato Kwartet wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende strijkkwartetten in Nederland. Snel na de oprichting in 2013 ontving het belangrijke prijzen. In 2014 werd tijdens het ‘Festival International de Inverno de Campos do Jordao’ in Sao Paulo hun uitvoering van Dvorak’s American Quartet gelabeld als ‘Artistieke Excellentie’ en bereikte het kwartet als publieksfavoriet de finale van het Grachtenfestival Concours. Daarna was het Animato finalist van de Storioni Toonzaal Prijs, werd het kwartet geselecteerd voor het strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds als een van de vier laureaten van de Dutch Classical Talent Award 2021-2022. In september 2021 behaalde het een prachtige derde plaats, alsmede de speciale Juryprijs, bij de fameuze International Chamber Music Competition in Trondheim.

Met pianiste Hanna Shybayeva maakte het Animato Kwartet cd-opnames van Beethovens Pianoconcerten nr. 1, 2 en 5 in een bijzondere bewerking voor piano, strijkkwartet en contrabas van Vinzenz Lachner. Met violist Noé Inui en pianist Vassilis Varvaresos ging het Animato een spannende samenwerking aan in het Concert voor viool, piano en strijkkwartet op. 21 van Chausson.

Het Animato Kwartet heeft het voorrecht te kunnen musiceren op prachtige instrumenten. Zowel de violen van Tim (B. Gabrielli-Florence, 1764) en Inga (Riccardo Antoniazzi) als de cello van Pieter (Joh. Th. Cuypers-Den Haag, 1775-’80) zijn in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Elisa Karen bespeelt een altviool van Daniel Royé, ten Fonds (NMF). Elisa Karen bespeelt een altviool van Daniel Royé, aangeschaft met steun van de Stichting Eigen Muziekinstrument


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.