Sat 19 Nov Fantasticus - Kerkdreef 2, 3054 GS - Rotterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:15 uur
Hillegondakerk

Fantasticus baroktrio: Rie Kimura (viool), Robert Smith (viola da gamba), Pieter-Jan Belder (klavecimbel en orgel), Fred Jacobs (theorbe)

Werken van Dietrich Buxtehude

Het ensemble Fantasticus speelt barokmuziek op historische instrumenten. Fantasticus gelooft in verbinding met het publiek en ziet ieder concert als een gezamenlijke ontdekkingsreis waarbij intensiteit en intimiteit een grote rol spelen. Kennis van de barokmuziek, meesterschap op hun instrumenten en passie om een verhaal te vertellen zijn de handelsmerken van het muziekspel van Fantasticus.

Dietrich Buxtehude bekleedde van 1668 tot aan zijn dood in 1707 de prestigieuze functie van organist van de Marienkirche in Lübeck. Hij stond bekend om de openbare concerten die hij daar organiseerde, gefinancierd door lokale bedrijven en individuele donateurs, en waarvoor hij een grote verscheidenheid aan sacrale werken, kamersonates en virtuoze klaviermuziek componeerde. De toegang was gratis. Volgens een Lübeck-gids uit 1697 waren deze Abendmusiken gevuld met 'aangename vocale en instrumentale muziek'. In 1705 reisde Bach te voet van Armstadt naar Lübeck, zo’n 300 kilometer, om kennis te maken met de muziek en het orgelspel van Buxtehude.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.