Sat 21 Jan Maria & Nathalia Milstein - Kerkdreef 2, 3054 GS - Rotterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:15 uur
Hillegondakerk

Werken van Beethoven (Sonate voor viool en piano in Es, op. 12 nr. 3), Stravinsky (Suite Italienne) en R. Strauss ( Sonata in Es, op. 18).

Muziek uit drie eeuwen.

Maria Milstein, geboren in Moskou in een familie van musici, studeerde in Amsterdam bij Ilya Grubert, in Londen bij David Takeno en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo (België) bij Augustin Dumay.Maria is prijswinnaar van grote internationale concoursen, niet alleen als solist maar ook als kamermusicus. In 2018 ontvangt ze de Nederlandse Muziekprijs - de hoogste onderscheiding voor een klassiek musicus in Nederland. Zij treedt als soliste veelvuldig op in heel Europa, met o.a. Het Radio Filharmonisch Orkest, het Nationaal Orkest van België en Amsterdam Sinfonietta, en werkte samen met dirigenten als Vasily Petrenko, Otto Tausk, Michel Tabachnik, Duncan Ward en Reinbert de Leeuw. Met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder vormt Maria het succesvolle Van Baerle Trio. Onlangs brachten ze het volledige oeuvre voor pianotrio van Beethoven uit. Maria’s eigen debuut-cd met pianiste Hanna Shybayeva “Sounds of War kreeg lovende recensies in de internationale pers en kreeg in 2015 de Edison Klassiek in de categorie “beste kamermuziekalbum”.

Nathalia Milstein begint op 4-jarige leeftijd met piano bij haar vader Serguei Milstein en vervolgt haar studie aan de Genève Haute Ecole de Musique bij Nelson Goerner. Na het behalen van een bachelor- en masterdiploma met onderscheiding zet ze haar studie bij Nelson Goerner voort. In 2018 treedt ze toe tot de studio van Sir András Schiff. Tijdens haar studie heeft Nathalia Milstein waardevol advies gekregen van gerenommeerde pianisten als Daniel Barenboim, Jan Wijn en Menahem Pressler. Nathalia is prijswinnaar van verschillende jeugdcompetities. Later werd ze laureaat van het Grand Concours International de Piano 2013 en de Adilia Alieva Piano Competition 2014. In 2017 ontving ze ook de Prijs Jonge Solisten van de Médias Francophones Publics. Nathalia begint haar internationale carrière in 2015 met het winnen van de 1e prijs op de Dublin International Piano Competition en wordt sindsdien uitgenodigd in zalen zoals Carnegie Hall in New York, de Wigmore Hall in Londen, het Gewandhaus in Leipzig of het Radio France-auditorium in Parijs.

Meer info op de website


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.