Sat 17 Feb Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet - Kerkdreef 2, 3054 GS - Rotterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:15 uur
Hillegondakerk

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet: Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs en Jesse Faber

Gustav Mahler

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs en Jesse Faber. De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken, wat hen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet maakt.

Vanavond speelt het NAKK muziek van hun cd 'Wunderhorns'. Vanwege de belangrijke rol die de klarinet in de muziek van Mahler speelt is het NAKK zijn muziek een beetje als “van hun” gaan beschouwen en dankzij een enorme veelzijdigheid is de klarinet het ideale instrument om alle kanten van het emotionele palet, dat Mahler te bieden heeft, te doorgronden: van sierlijke Weense Walsmelodieën tot muziek waaruit grote verwondering over de natuur spreekt en van berustende, troostrijke liederen tot extatische Oostenrijkse volksmuziek!

Tijdens dit concert geeft het NAKK zijn eigen visie op het gehele oeuvre van Mahler: delen uit symfonieën en liederen en ook zogeheten remixes, waarin het NAKK op zijn eigen manier aan de haal gaat met Mahler’s muziek.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.