Inbetween

inbetweenzanggroep@gmail.com www.inbetween-be.nl/

​Zanggroep Inbetween is een enthousiaste groep van 60 zangers en zangeressen, opgericht in september 1996. In de afgelopen 16 jaar is Inbetween niet alleen in ledenaantal maar ook in kwaliteit en repertoire behoorlijk gegroeid. Dirigent Stan Vermeulen weet Inbetween naar een steeds hoger niveau te tillen en pianist Dirk van Erve is een solide en onmisbare pijler onder ons koor.

​Het ging als volgt: Ineke Smulders en Jannie van Esch liepen rond met het idee om een zanggroep op te richten in Berkel-Enschot. Door hun enthousiasme hadden ze al gauw een groepje mensen bij elkaar. Met de toen nog 17-jarige Jelle Zeedijk als pianist-dirigent werd de afspraak gemaakt om op 2 september 1996

voor het eerst bij elkaar te komen.

Het klikte, het klopte, en zo werd de zanggroep Inbetween geboren! Op dat moment bestond de zanggroep uit 13 leden. Het groeide onder de bezielende leiding van Jelle al snel uit tot ongeveer 20 personen. Dit waren voornamelijk vrouwen; de ervaring leert dat mannen, die bij een koor willen zingen, dun bezaaid zijn. Toch konden we na enkele jaren gelukkig wat mannen aantrekken. Helaas moest Jelle ons verlaten en hij werd vervangen door Jeroen Granneman. Onder zijn leiding groeide we verder uit tot een middelgroot koor.

Onze huidige dirigent Stan Vermeulen volgde hem op. Hij durfde het met ons aan maar hoopte vurig op meer mannen zodat we 4-stemmig konden gaan zingen. Hij stelde voor om samen met zijn gelegenheidskoor de kerstmis, kersttocht en een nieuwjaarsconcert te verzorgen. Dit bleek een gouden greep. Hierdoor en door een wervingsactie van leden van ons koor hebben we nu zelfs 10 mannen bij Inbetween. Een pianist completeerde ons koor. We zijn erg blij met Dirk van Erve die met zijn pianospel het koor uitstekend begeleidt. In die tijd werd er ook een bestuur gevormd en hebben we ons aangesloten bij de Federatie van Tilburgse Zangkoren (FTZ). Ons repertoire varieert van musical tot pop, van kerkelijke muziek tot ballads en van rock tot gospels. We houden van zingen maar ook van gezelligheid. Een keer in de maand staat na de repetitie de borrel klaar. Even lekker bijkletsen en je betrokken voelen bij je zangmaatjes. Zo zijn we samen uitgegroeid tot wat we nu zijn: een krachtig koor dat nog steeds in ontwikkeling is en nieuwe uitdagingen aangaat!