Tue 17 Dec Christmas and Carols - Keizerstraat 8, 2584 BJ Den Haag - Den Haag - Scheveningen (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Oude Kerk

Aan dit concert wordt medewerking verleend door het wereldberoemde KATHEDRAAL JONGENSKOOR POZNAN, ook bekend als De Poolse Nachtegalen, onder leiding van Szymon Daszkiewicz en KOORVERENIGING CONCERTANTE onder leiding van Marjolein Kolkert., die als sopraan tevens een aantal solo's zal verzorgen.

Sinds 1914 is  het Kathedraalkoor Poznan, waarvan de oorsprong in de 15e eeuw ligt, in Europa bekend als ‘De Poolse Nachtegalen’. Sinds 1991 staat het koor onder leiding van dirigent priester Szymon Daszkiewicz. Het koor treedt op in verschillende steden in Polen en nam deel aan vele gedenkwaardige evenementen, waaronder muziekfestivals op diverse Poolse en internationale podia. Het koor en de dirigent hebben talrijke decoraties, onderscheidingen en hoge eervolle vermeldingen ontvangen. In de afgelopen jaren waren er concerten in België, Brazilië, Frankrijk, Spanje, Nederland, Duitsland, Italië en het Vaticaan.

Concertante staat onder leiding van gastdirigente en sopraan Marjolein Kolkert. Onder haar leiding heeft het koor de afgelopen maanden met veel plezier gewerkt aan de voorbereidingen van dit kerstconcert. Naast het dirigeren van het koor zal Marjolein ook enkele solo’s ten gehore brengen. Voor de begeleiding zorgt pianist Rutger de Ronde die wordt bijgestaan door zijn eigen ensemble MIR. Het concert begint om 20.00 uur en een half uur voor aanvang gaan de kerkdeuren open.

De kaartverkoop is inmiddels succesvol van start gegaan. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 15,00 (incl. een consumptie) via de koorleden of online via www.ticketkantoor.nl/shop/christmascarols. Eventueel ook via 06 20490947. Indien nog voorradig zijn kaarten voor aanvang van het concert te koop bij de ingang van de kerk voor € 17,50. (www.concertante.nl)


Recensies

Er zijn nog geen recensies.