Muziekkring Wijchen

heinie.friebel@hotmail.com 0613183202 www.muziekkring-wijchen.nl

Het Cascata Strijktrio is ontstaan vanuit de wens om één van Mozart’s grootste kamermuziekwerken, het Divertimento in Es te spelen.Het trio kent elkaar al vanuit verschillende kamermuziek ensembles en het Gelders Orkest, waar zij alle drie aan de eerste lessenaars spelen. Na de succesvolle concerten met Mozart’s Divertimento volgden meer werken voor strijktrio en ontstonden verschillende programma combinaties. Inmiddels richt het trio zich volledig op het uitgebreide repertoire dat er voor dit ensemble bestaat en zijn er diverse plannen voor de toekomst. Het trio voelt zich in de muziek nauw verbonden met de natuur en verkoos de kracht en continuïteit van de waterval als haar symbolische naam: Cascata Strijktrio.

Meintje de Roest prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours en het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en momenteel als aanvoerder altviool verbonden aan het Het Gelders Orkest.
Inge Grevink sinds 2006 plaatsvervangend solocelliste bij het HGO maar is ook een gepassioneerd kamermusicus.
Marjolein van Dingstee is aanvoerder 2e viool en in vaste dienst bij het HGO. Daarnaast werkt zij als remplaçant bij praktisch alle orkesten in Nederland als aanvoerder en tutti violiste.

Concerten zijn in ‘ De Schakel ’ in Wijchen,
Pius XII straat 85,aanvang 14:00 uur
De Stichting beijvert zich ieder jaar voor eenevenwichtig samengesteld concertprogramma dat op een brede belangstelling mag rekenen. Wij streven daarbij naar een bandbreedte tussen klassieke, gipsy- en folkmuziek. Gebaseerd op drie uitgangspunten: het plezier voor de concertbezoekers, het vakmanschap van de uitvoerende en een vriendelijke toegangsprijs. Ook voor dit seizoen hebben wij weer aan de hand daarvan een afwisselend aanbod gevonden. Wij zijn ons ervan bewust dat dit evenwicht slechts bereikt kan worden met steun van trouwe muziekliefhebbers, adverteerders, vrijwilligers en onze vrienden. De waardering die daar tegenover staat, geven ons de energie voor alweer een nieuw seizoen.
Namens het bestuur wens ik u allen een luisterrijk seizoen. Rob Hermsen, voorzitter.