Nederlandse Dansdagen

publiciteit@nederlandsedansdagen.nl 020-6202062 www.nederlandsedansdagen.nl

​Festival de Nederlandse Dansdagen vindt jaarlijks in oktober plaats in Maastricht en laat de meest spraakmakende en indrukwekkende dansvoorstellingen van Nederlandse bodem zien. Een weekendlang is de rijkdom van de danskunst samen gebracht in de stad aan de Maas. Van klassiek ballet tot urban dance en van gerenommeerde choreografen tot aanstormend talent.

Festival de Nederlandse Dansdagen viert op 5, 6, 7 en 8 oktober 2017 haar 20-jarig bestaan. Maar liefst vier dagen lang presenteert het festival de top van de Nederlandse dans op unieke locaties in Maastricht. Van urban dance en avant-garde tot moderne dans en klassiek ballet. Van toonaangevende gezelschappen zoals het Nederlands Dans Theater en Scapino Ballet Rotterdam tot het beste van jong choreograferend Nederland, zoals Katja Heitmann en Iván Pérez.

De kaartverkoop start op 15 augustus. Ontdek, ervaar en vier
de rijkdom van de Nederlandse dans. Bekijk het complete programma vanaf 8
augustus op nederlandsedansdagen.nl.

​Sinds 1998 presenteert het festival jaarlijks elk eerste weekend van oktober spraakmakende dansvoorstellingen van Nederlandse bodem in diverse theaters en op bijzondere locaties in de stad Maastricht. De Nederlandse Dansdagen programmeren voor dit driedaagse festival zowel opvallend werk van opkomende choreografen als indrukwekkende voorstellingen van de gevestigde dansgezelschappen: van klassiek ballet tot urban dance en van avant-garde tot moderne dans. Het programma presenteert hiermee de meest belangwekkende ontwikkelingen van het brede
Nederlandse dansaanbod. Daarnaast geeft het festival een impuls aan de Nederlandse dans door het organiseren van kennisbijeenkomsten voor professionals en het ondersteunen van nieuw talent met begeleiding en prijzen, onder meer de Dioraphte Dansprijs en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht .