Tue 11 Dec Kerstconcert met jongenskoor Poolse Nachtegalen - Kerkdreef 2, 3054 GS - Rotterdam (archief)
{alt_text}
Aanvang 19:30 uur
Hillegondakerk

​In december 2018 maakt het wereldberoemde koor Poznański Chór Katedralnv (Kathedraalkoor Poznan) een tournee door Nederland. Op dinsdag 11 december a.s. treden zij op in de monumentale Hillegondakerk in Rotterdam (Hillegersberg).

​Het Poolse jongenskoor werd in 1914 opgericht. De Tweede Wereldoorlog en het communisme in Polen zorgden ervoor dat de muzikale kwaliteiten op een laag pitje werden gezet. Het koor heeft een aantal verschillende vormen doorstaan maar is sinds 1960 weer een jongens- en mannenkoor, vaak aangeduid als “DePoolse Nachtegalen”.

Sinds 1991 is priester Szymon Daszkiewicz dirigent en neemt het koor wereldwijd deel aan verschillende koorfestivals. Wat betreft de optredens staat Nederland voor het koor altijd op de eerste plaats.

Het koor heeft door de tijd veertien opnames gemaakt. Zij zijn aangesloten bij Pueri Cantores, een internationale federatie van jongens-, meisjes- en kinderkoren. In 1984 is in Nederland de ‘Vriendenkring Kathedraalkoor Poznan’ opgericht. Sinds die tijd werd het koor ieder jaar uitgenodigd om in Nederland een aantal concerten te geven. Helaas is aan deze traditie een eind gekomen vanwege financiële middelen en het ontbreken van gastgezinnen.

Dit jaar is het, met de medewerking van het koor Concertante, gelukt het beroemde koor weer naar Nederland te halen. Het jongenskoor maakt een tournee en geeft maar één concert in de regio Rotterdam op 11 december 2018 in de monumentale Hillegondakerk in Rotterdam. Een unieke kans om dit koor nog een keer te horen. Op het programma staan Christmas Carols van o.a. John Rutter en Oost Europese Kerstliederen. Het koor Concertante zal een aantal werken ten gehore brengen. Dit koor staat onder leiding van Daniël Rouwkema die al vroeg in aanraking kwam met de Engelse koorstijl. Hij begon ooit als zanger bij het bekende Roder Jongenskoor. Na zijn conservatorium-opleiding vertrok hij naar Engeland waar hij een aantal jaren studeerde en werkte als dirigent en organist. Daniel is ook dirigent van o.a. Choral Voices te Groningen en Schola Davidica te Utrecht. Sinds 2015 is hij dirigent van Koorvereniging Concertante. Dit van oorsprong Haagse koor repeteert in Voorburg en telt een aantal leden uit Rotterdam.

Wilt u meer weten en/of op de hoogte blijven kijkt u dan op www.facebook.com/Poolse-Nachtegalen-Hillegondakerk.

Tickets zijn online verkrijgbaar in de voorverkoop à € 10,00. Indien nog voorradig aan de kassa voorafgaand aan het concert a € 12,50. De aanvang is 19.30 uur; deuren van de kerk gaan open om 18.45 uur.

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.