The Revivals

paul.hessen@gmail.com www.the-revivals.nl

​Gemengd Koor The Revivals
Het gemengd koor “The Revivals” is opgericht op 18 januari 2002.De naamThe Revivals is bewust gekozen, omdat het is afgeleid van het engelse “to revive”, hetgeen betekent: herleven, herstellen, weer bijkomen. Ons motto is “Wij hebben een impasse meegemaakt, maar nu herleven wij”.

Het koor bestaat uit 9 sopranen, 6 alten, 3 tenoren en 3 bassen voornamelijk van Surinaamse afkomst. De leeftijd varieert tussen 40 en 80+ jaar. De leden wonen verspreid over de regio’s Noord Holland, Flevoland en Utrecht.
The Revivals staat sinds de oprichting onder leiding van dirigent Paul Hessen.

Repertoire
Het bijzondere van dit koor is de samenstelling van het repertoire. The Revivals zingt hoofdzakelijk gospels en negro spirituals, maar ook wereldmuziek en lichte muziek behoren tot het repertoire, waarin Zuid-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden tot uiting komen.

The Revivals zingt meestal a capella of met pianobegeleiding. Bij speciale gelegenheden wordt het koor door een vast combo begeleid.

Doelen
Het Gemengd koor The Revivals heeft niet alleen als doel om kerkdiensten op te luisteren en publiek te vermaken met ontroerende zang, zoals de meeste zangkoren doen. The Revivals wil als multicultureel koor de zangcultuur uit haar oorsprong meer voor het voetlicht brengen in de Nederlandse koorwereld. Hiermee wil dit koor de Surinaams-, Antilliaans- en Afrikaanstalige zangkunst niet alleen behouden, maar ook integreren, vernieuwen en naar een hoger niveau tillen.

Dit wil “The Revivals” bereiken door bijdrage te leveren in theater en toneel, mee te werken aan concerten, koorfestivals en koorcompetities.Zo heeft The Revivals een bijdrage geleverd aan de muziektheatervoorstelling “JULIANA moeder van het volk” van Stichting Julius Leeft in Stadsschouwburg Amsterdam. Het meest bijzondere was de persoonlijke ontmoeting met Prinses Beatrix na deze voorstelling.

Enkele hoogtepunten

In de afgelopen 15 jaar heeft het Gemengd koor “The Revivals” vele hoogtepunten gekend, waaronder:

-Eigen concerten in 2006, 2009, 2012, 2014, 2015 en 2016
-Optreden tijdens “Festimalle” te Malle België in 2006
-Deelname aan EO online-koorcompetitie “Nederland Zingt Steeds Beter” in 2014
-Deelname aan het Nederlands Koor Festival (NKF) in 2014 met behaalde coaching ticket en herkansing voor de finale
-Organisatiepartner van het NKF in 2016 voor het Multicultureel Koorfestival in Amsterdam Zuidoost, 13 februari 2016 in het Bijlmer Parktheater.
-Geleverde bijdrage tijdens de TIKKOP theatervoorstelling van Stichting Julius Leeft in Stadsschouwburg Amsterdam in 2015
-Deelname aan de muziektheatervoorstelling “JULIANA moeder van het volk” van Stichting Julius Leeft, en de persoonlijke ontmoeting met Prinses Beatrix in Stadsschouwburg Amsterdam in 2016

The Revivals is te bereiken voor concerten, koorfestivals, kerkdiensten, verjaardagen en bruiloften.Oefenlocatie

“The Revivals” oefent op de dinsdagavonden in de Tuinzaal van de Koningskerk van de Evangelische Broedergemeente Amsterdam-Stad & Flevoland .

Bestuur
Nancy Promes (penningmeester)
Ulrich Olf (secretaris)
Marcel Doorjé (voorzitter).