Theaterfestival Vuurol

info@theaterie.nl 0623053585 www.vuurol.nl

​Theaterlocatiefestival Vuurol wordt uitgevoerd in de bossen van de Lage Vuursche, rond Dagrecreatieterrein Drakenstein. Dit terrein is eigendom van Staatsbosbeheer en betreft een gevarieerd stukje bos, eens onderdeel van het landgoed Drakenstein. Vuurol 2014 heeft als thema: “Vogelvrij” en bestaat uit de Theaterwandeling die wij dit jaar op 2 middagen gaan uitvoeren, te weten 1ste en 2dePinksterdag, 8 en 9 juni van 13.00 uur tot 18.00 uur. Deze dagen worden vooraf gegaan door een opbouw dag en try-out-avond op 7 juni. Op de voorstellingsdagen wordt er door de groepen die de voorstellingsplekken bezetten, 5x gespeeld, startend op het hele of halve uur. De voorstellingen duren tussen de 15 en 20 minuten. Korte acts, al of niet mobiel worden doorlopend gespeeld, op of naast de wandelpaden, met eigen pauzes. Vuurol bestaat dit jaar uit deTheaterwandeling. De Theaterwandeling is een rijkgeschakeerd palet van op zichzelf staande voorstellingen en al of niet mobiele korte acts, verbonden door het thema, waarbinnen het publiek zelf kiest wat het wil zien.

Wie zijn wij

De Theaterie , theaterorganisatie- en productiebureau van Mieke Bouhuijs en Jeannette Groenewoud, organiseert Vuurol. Mieke en Jeannette werken binnen de Theaterie samen met een vaste pool van acteurs. Bij Vuurol betrekken zij een zo breed mogelijke groep van ervaren en beginnende kunstbeoefenaars.

Mieke Bouhuijs, links op de foto, productie en organisatie. Mieke is een vrouw die houdt van aanpakken. Zij stelt alles in het werk om producties tot een bevredigende ervaring te maken en weet wat daar praktisch voor nodig is. Daarbij neemt zij haar ervaring mee als bestuurster van theatergroepen en als zakelijk leidster van een theater. Vuurol betekent voor haar: wilde ideeën laten opborrelen en uitvoeren! Met haar onvermoeibaar enthousiasme is Mieke letterlijk en figuurlijk een drijvende kracht! Zij inspireert en is een verbindende factor tussen acteurs en medewerkers. En haar acteursbloed kruipt waar het niet gaan kan, dus als zij een mogelijkheid ziet, speelt zij mee.

Jeannette Groenewoud, rechts, inhoud en regie. Haar achtergrond als theaterregisseur en dramatherapeut vormen haar basis, haar fantasie, liefst met een dosis humor, zijn haar bron. Jeannette geeft artistiek leiding aan het Vuurol. Vuurol betekent voor haar: buiten spelen en ongebreidelde mogelijkheden onderzoeken en vormgeven. Zij wil hier zoveel mogelijk mensen in meenemen en van laten meegenieten. Het beste in mensen naar boven halen en een geweldige belevenis neerzetten is haar doel.