Fri 16 Nov CONCERT met het BRACKMAN TRIO en Floor Lecoultre - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

​Het eerste concert van de serie met Tim Brackman (viool), Kalle de Bie (cello) en Anne Brackman (piano) en als speciale gast violiste Floor le Coultre.

​Het trio zal bij elk concert een bijzondere extra dimensie aan het programma toevoegen, door er andere musici of kunstenaars uit een andere discipline bij te betrekken. Bij dit eerste is dit de jonge violiste Floor le Coultre.

LET OP: Dit concert kan ook als onderdeel van een serie van drie gekozen worden. U betaalt dan € 40,—i.p.v € 45,—(jongeren € 20,—i.p.v. € 22,50). Zie hier voor het aparte aanbod.

Met Tim Brackman (viool), Kalle de Bie (cello) en Anne Brackman (piano). Het trio zal bij dit concert een bijzondere extra dimensie aan het programma toevoegen, door er andere musici of kunstenaars uit een andere
discipline bij te betrekken.

Dit concert kan ook alsonderdeel van een serie van drie gekozen worden. U betaalt dan € 40,—
i.p.v € 45,—(jongeren € 20,—i.p.v. € 22,50). Zie hier voor hetaparte aanbod.

Het Brackman Trio zal dit seizoen in het van Cappellenhuis drie concerten verzorgen waarbij bij elk concert een bijzondere dimensie aan het programma wordt toegevoegd, door er andere musici of kunstenaars uit een andere discipline bij te betrekken.

Op 16 november zal de begaafde (alt)violiste Fleur Le Coultre haar samenwerking aan het Trio verlenen. Dat betekent dat u die avond niet alleen een subliem pianotrio te horen krijgt, maar ook een strijktrio en – last but not least – een pianokwartet! De te spelen werken zijn alle drie ware meesterwerken die rondom de stad Wenen ontstaan zijn. De avond wordt geopend met het fascinerende, eendelige pianotrio van Schubert,
de Notturno voor Pianotrio in Es groot, D897. Daarna volgt Beethovens’ Strijktrio opus 9 nr. 1 in G groot, dat Beethoven beschouwde als een van de beste werken uit zijn jongere jaren. Na de pauze volgt het Pianokwartet in Es groot opus 47 van Schumann, waarvan het extreem lyrische en romantische Andante waarschijnlijk wel het meest geliefde deel is.

Het Brackman Trio (Tim Brackman – viool, Kalle de Bie– cello, Anne Brakman – piano) is opgericht in 2009 en was al snelsuccesvol tijdens concoursen. De gewonnen prijzen vormden het startseinvoor een bloeiende concertpraktijk. Inmiddels treedt het Brackman Trioveelvuldig op in binnen- en buitenland en is het regelmatig live tehoren via de radio. Zij traden op tijdens o.m. het Stift Festival, hetOrlando Festival en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Hetrepertoire van het Brackman Trio omvat werken van de vroegstepianotrioliteratuur tot en met eigentijdse composities.

HetBrackman Trio heeft twee cd’s uitgebracht, met pianotrio’s van Glinka,Dvorák en Rachmaninoff (2010) en van Beethoven, Bernstein en Smetana(2012).Naast hun optredens met het Brackman Trio zijnAnne, Tim en Kalle ook regelmatig te horen als solist en alskamermusicus in diverse ensembles .

Floor Le Coultre, benoemd tot Jong Muzikaal Talent Nederland in 2011, sloot in 2014 haar studie af met onderscheiding voor ‘meeslepend spel’. Zij heeft zich geëtaleerd als gepassioneerd en communicatief musicus, won vele prijzen en trad op door heel Europa tot in China, Zuid-Amerika en de USA. Daarnaast is Floor een veelgevraagd kamermusicus in verschillende ensembles en tijdens festivals zoals het Stift Festival, Peter de Grote Festival en
Thy Chamber Music Festival in Denemarken. Als solist trad ze op met verschillende orkesten en sinds 2012 wordt Floor regelmatig gevraagd bij Amsterdam Sinfonietta.

Floor bespeelt een Franse viool van Pierre Silvestre uit 1858, die haar ter beschikking is gesteld door het NMF.
Floors’altviool is gemaakt in 2014 door Matthieu Legros. De aanschaf hiervan is mede mogelijk gemaakt door ‘Stichting Eigen Muziekinstrument’.

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.