Sat 8 Oct MINIFESTIAVAL: TRIO SURPRISE - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel
{alt_text}
Aanvang 15:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Het Van Cappellenfestival was een groot succes! Als gevolg van de verschuiving naar het pinksterweekend
konden enkele optredens niet doorgaan. Nu alsnog om 15.00 uur:

Met Federico Altare (dwarsfluit), Luc Tooten (cello) en Ruben Plazier (piano).


Ruben Plazier, zo bijzonder succesvol bij het Van Cappellenfestival, heeft voor dit mini-festival wederom uitmuntende musici bij elkaar weten te brengen.
Op het programma staan prachtige werken van Schumann, Haydn en Weber.

De Drei Romanzen van Schumann voor fluit/piano, het prachtige Adagio & Allegro voor cello/piano, ook van Schumann, een trio van Haydn en een trio van Weber.

Federico Altare begon zijn fluitstudie in Turijn waar hij cum laude afstudeerde. Hij zette zijn studie voort aan het Codarts-conservatorium en werd in 2018 geselecteerd als academist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tegenwoordig studeert hij in Parijs aan het Conservatoire National Supérieur de Musique. Hij treedt regelmatig op bij kamermuziekfestivals en bij nationale en internationale orkesten.

Luc Tooten was meer dan vijftien jaar eerste cellosolist van het Brussels Philharmonic. Luc is een veelgevraagde gast op festivals waar hij optreedt met bekende musici als Martha Argerich, Boris Berezovsky, Ivry Gitlis, Jean-Bernard Pommier, Vadim Repin, etc.. Hij maakte vele geroemde cd-opnames.

Ruben Plazier behaalde in 2021 zijn Diplôme Supérieur d'exécution met unanimiteit en in 2022 zijn Diplôme Supérieur Concertiste aan de Ecole Normale de Musique Alfred Cortot in Parijs waar hij werd begeleid door Jean-Bernard Pommier. Hij speelde in alle belangrijke zalen van Nederland en kreeg in Capelle bekendheid door de bijzonder succesvolle concerten die hij organiseerde en gaf tijdens het Van Cappellenfestival in juni 2022

Entree € 18,00 | vrienden € 15,00 | jongeren € 9,00 incl. drankje


Toegang € 18,00 per kaartje