Thu 28 Mar Concertlezing “DE RECHTVAARDIGEN” UITVERKOCHT - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

​uitverkocht: CONCERTLEZING over zijn nieuwste boek:"DE RECHTVAARDIGEN". Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde.

met Jan Brokken (teksten), Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano)

Bij deze concertlezing staat het nieuwste boek van Jan Brokken centraal : “De Rechtvaardigen”, over Jan Zwartendijk, Nederlandse consul in Litouwen tijdens WOII, die duizenden Joden redde, maar zelf nooit geweten heeft hoeveel er dank zij hem wisten te ontkomen.

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom, twee jonge musici , die bezig zijn een internationale carrière op te bouwen, zorgen voor muziek die hierbij van toepassing is.

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie, wiens werk in veertien talen is uitgebracht. Drie van zijn boeken zijn verfilmd, twee worden dat. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven Met Baltische zielen schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met De Kozakkentuin en het in oktober 2018 verschenen De rechtvaardigen bewijst hij zich opnieuw als een verteller van formaat.

Lidy Blijdorp is een jonge gepassioneerde celliste met een enorme verhalende kracht, geprezen om haar “adembenemende muzikaliteit” (Amsterdamse Cellobiënnale). Ze studeerde af aan het conservatorium van Parijs met de hoogste onderscheiding (1ère Prix avec Felicitations, 2011) won vele prijzen en speelt “all over the world”.

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award. Hij is dan ook een veel gevraagde pianist op velerlei podia en festivals. “Hij speelt (......) met grote bevalligheid, de nodige dramatiek en een juweel van een toucher”- Trouw

  • Toegang € 15,00, tot 18 jaar € 7,50 incl. pauzedrankje

DE LEZING IS UITVERKOCHT


Recensies

Er zijn nog geen recensies.