Sun 7 Oct Familievoorstelling 4+ TOBY’S ALFABED - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle a/d IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 14:00 uur
Van Cappellenhuis

DE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT.

​Door Theater De WinterArtistieke leiding en spel: John de Winter, regie: Merel van Gaalen, poppen: Patrick Maillard, muziek: Gertjan Pasveer.

Deze voorstelling is in samenwerking van met Bibliotheek aan den IJssel.

Een verhaal over de vriendschap tussen Toby en Meneer de IJsbeer, met letters in de hoofdrol.

Toby ligt in bed en kan niet slapen. Morgen gaat hij voor de eerste keer naar school. Daar moet je letters leren! Hij verstopt zich met zijn knuffel Meneer de IJsbeer onder zijn dekbed. Maar Meneer de IJsbeer kruipt uit bed en gaat op weg naar de Noordpool. Door de zoektocht van Toby naar zijn vriendje Meneer de IJsbeer tuimelt hij als een Alice in Wonderland in een voor hem onbekende wereld, waarin hij de letters leert kennen. Zij helpen hem, hij speelt met hen en gaat dat steeds leuker vinden. Zo verandert zijn angst in een uitdaging.

Over Theater De Winter
De voorstellingen van het Rotterdamse gezelschap Theater De Winter zijn van een uitzonderlijk beeldende kwaliteit. Humor, spanning en ontroering smelten samen in boeiende vertellingen, die vaak een bestaand verhaal als uitgangspunt hebben. Het vermogen van John de Winter om poppen te manipuleren als ware het zijn medespelers en zijn prachtige stemgebruik met de oneindige variaties, maakt dat je vanaf het eerste ogenblik ‘verdwijnt’ in de wondere wereld van het poppentheater.

Naast theatermaker is John stemacteur, o.a. de stem van Knorretje in Winnie de Poeh, en speelde hij de mol Moffel in Koekeloere voor NOT-Schooltelevisie.

Zie ook www.dereustotaal.nl/tobys-alfabed (met o.a. een link naar de lesbrief met nadere informatie en spelopdrachten!).

DE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT.

 


Recensies

Er zijn nog geen recensies.