Sun 16 Dec KERSTCONCERT - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle a/d IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 15:00 uur
Van Cappellenhuis

​Duo Eleonore Pameijer (fluit) & Ralph Rousseau (viola da gamba) met als speciale gast Irene Maessen (sopraan).

​De musici bieden een gevarieerd programma met Barokmuziek uit Engeland en Frankrijk. Ook de muziek van Johann Sebastian Bach zal niet ontbreken. Daarnaast staan er een aantal meer eigentijdse verrassingen op het programma.

De viola da gamba was het populairste instrument aan het hof van de zonnekoning Lodewijk de veertiende. Het instrument raakte in de vergetelheid, maar maakte een enorme come-back n.a.v. de film Tous les matins du monde (met Gérard Dépardieu). Ralph Rousseau speelde aanvankelijk elektrisch gitaar, werd als contrabassist aangenomen in het Koninklijk Concertgebouw Orkest en maakt nu een glanzende carrière als Nederlands bekendste gambist. Zijn soloprogramma’s trekken uitverkochte zalen.

Irene Maessen was verbonden aan de operahuizen van Innsbruck en Salzburg. Zij won vele prijzen op vocalistenconcoursen en maakte furore met het programma ‘Liedrecital à la carte, waarvoor zij honderd verschillende liederen instudeerde en het publiek liet kiezen welke zij zou zingen.

Eleonore Pameijer speelde vele jaren in het ASKO-Schönberg Ensemble. In het jaar 2000 begon zij aan een solocarrière, die haar over de hele wereld bracht in alle mogelijke muzikale combinaties. Voor haar zijn meer dan 100 werken geschreven en zij heeft ruim 35 CD’s op haar naam staan. In 1996 richtte zij de Leo Smit Stichting op, genoemd naar de Nederlandse componist Leo Smit (1900-1943). De stichting doet onderzoek naar muziek van componisten, die tijdens WOII werden vervolgd. Voor haar inspanningen op dit gebied ontving Eleonore een koninklijke onderscheiding.

 


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.