Sat 12 Nov Amanda back on tour - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Het verhaal van Amanda Maier is het verhaal van een Zweedse musicienne, opgegroeid tussen suikergoed en fijn gebak, in de banketbakkerij van haar vader in Landskrona. Maar vader Maier was ook een groot muziekliefhebber. Hij deed er alles aan om het talent van zijn vlijtig studerende dochter tot bloei te laten komen.

Amanda Maier werd de eerste vrouwelijke 'muziekdirecteur' van Stockholm.

Amanda moest haar podiumcarrière als vioolsoliste echter voortijdig afbreken, door haar huwelijk met Julius Röntgen. Ze ging wèl door met componeren. Ensemble Storytelling laat haar weer schitteren in haar eigen muziek! Het verhaal achter de muziek komt tot leven door middel van brieven, anekdotes, dagboekfragmenten en eenvoudige theatrale middelen.

Geniet van de meeslepende muziek van een vrouw wier oeuvre sinds enkele jaren weer tot klinken komt. In Nederland, maar ook in Zweden.

Musicoloog Huib Ramaer is van alle markten thuis. Zo presenteert hij, schrijft hij over muziek én treedt hij regelmatig op als verteller in muziekvoorstellingen. Daarnaast doceert hij muziekgeschiedenis aan de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ.

Eva Stegeman treedt op met beroemde ensembles en orkesten in binnen- en buitenland. Op het gebied van kamermuziek heeft zij internationaal een grote reputatie opgebouwd en is bovendien artistiek directeur van het door haar in 2003 opgerichte Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag.

Tobias Borsboom, de pianist met 'een juweel van een toucher', wordt gerekend tot een van de beste pianisten van zijn generatie, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Daarbij gaat hij graag de samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen.

Entree € 18,00 | Vrienden € 15,00 | jongeren tot 25 jaar € 9,00 incl. drankje.

Er is geen pauze.


Toegang € 18,00 per kaartje