Fri 24 Jul Buitengewoon concert: DUO BRACKMAN – LE COULTRE - 's-Gravenweg 368 - Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 16:00 uur
Tuincentrum Jaarsveld

Een concert – coronaproof - voor 25 bezoekers, bij goed weer buiten, niet in het Van Cappellenhuis, maar bij TUINCENTRUM JAARSVELD met het geliefde duo Tim Brackman en Floor le Coultre.Prijs €1,-- plus vrijwillige bijdrage.
Indien uitverkocht, zie hetzelfde concert om 19.30 uur.

Violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre ontmoetten elkaar al op jonge leeftijd bij de Academie voor Muzikaal Talent. Allebei studeerden ze achtereenvolgens bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho en Pavel Vernikov. Na samen veel kamermuziek uitgevoerd te hebben in verschillende formaties ontdekten ze het repertoire voor twee violen. Het repertoire voor twee violen en viool/altviool is zeer uitgebreid. Van Bach, Mozart, Spohr tot Bartók, Ysaÿe en Prokofjev.  

Tim Brackman, o.a. prijswinnaar van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back, doet momenteel  een post-graduate studie bij Pavel Vernikov in Bergamo. Hij maakt deel uit van het Brackman Trio en het Animato Kwartet waarmee hij o.a. de Kersjesprijs heeft gewonnen. In Den Haag behaalde Tim zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium bij Vera Beths.

Floor Le Coultre, afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium met onderscheiding voor meeslepend spel, werd in 2011 benoemd tot Jong Muzikaal Talent van het jaar. Floor speelt in meerdere vaste ensembles waaronder het Hermitage Kwartet en duo LeCoultre&VanHees.

Beiden spelen op een viool die hen ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De aanschaf van de altviool van Floor en de strijkstok van Tim is mede mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument. Zie: www.floorlecoultre.nl en www.timbrackman.com


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.