Sat 18 Sep KUNST VAN VER DICHTBIJ - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 15:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Een feestelijk programma ter gelegenheid van de bijzondere expositie van kunstenaars van over de hele wereld. Jacqueline Edeling met haar bandoneon en andere balg-instrumenten van “ver en dichtbij” en gitariste Thea van der Meer brengen u in de juiste stemming om daarna met enkele van de kunstenaars in gesprek te raken over hun kunstwerken en hun geschiedenis ver hier vandaan en nu zo dichtbij.

“Kunst van ver dichtbij”. Met dat motto maken we op 10 september kennis met kunstenaars van verre, vreemde bodem die intussen in Nederland wonen, werken en/of alleen hier exposeren. Kennis te maken met hun werk en in een aantal gevallen ook met de schilder in eigen persoon. Dat is de mogelijkheid die het van Cappellenhuis op vrijdagavond van 8 tot 10 uur biedt aan kunstminnend Capelle aan den IJssel en omgeving.

En dat ook nog eens op een heel bijzondere muzikale sfeer. Allereerst brengen Jacqueline Edeling met haar bandoneon en diverse andere en bijzondere balginstrumenten van “ver en dichtbij” en gitariste Thea van der Meer de bezoeker in de juiste stemming om met de aanwezige kunstenaars in gesprek te raken over hun kunstwerken,  hun persoonlijke geschiedenis ver hier vandaan en de nieuwe ontwikkelingsfase waarin zij nu hier en zo dichtbij zijn. Chris Konijnendijk van Galerie First Class Art vertelt over de Georgische kunstenaars van wie werken geëxposeerd worden.

De werken zijn ook direct te koop. In elk geval de volgende kunstenaars zijn ook zelf aanwezig: De Syrische Mosab Anzo,  de Iraanse Negar  Kashian, de Albanese Arejta Mala en de Iraakse Ines Laith. Verder zijn er schilderijen te bewonderen van Anton Heijboer, Nico Vrielink, Nicole Schaap, Marianne Naerebout, de Griekse Dimitris Voyiozoglou, Iris Slock, de Braziliaanse Evaristo Rafael en Jan Cremer.

Op zaterdag 18 september van 15-17 uur is er een reprise. Voor zondag 3 oktober van 15-17 uur is nog een ander programma rondom deze tentoonstelling in ontwikkeling dat wordt in  de loop van september via de website bekend gemaakt.

Toegang € 5,00 inclusief een drankje en hapje.
Het Van Cappellenhuis maakt gebruik van het coronatoegangsbewijs.

U kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

  • Vaccinatiebewijs:
    Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
  • Herstelbewijs
    Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Testbewijs
    Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.