Sat 22 Feb LES VIEUX AMIS - Dorpsstraat 164 - 2903 LB Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Van Cappellenhuis

Door onze “Artists in Residence”, musici van De Bezetting Speelt; 3e concert van de serie van 4.
Alexander van Eerdewijk (hobo), Annet Karsten (fagot) + Thomas Beijer (piano)

Door onze “Artists in Residence”, musici van De Bezetting Speelt; 3e concert van de serie van 4.
Alexander van Eerdewijk (hobo), Annet Karsten (fagot)  en Thomas Beijer (piano)

5+5=2 | SONATE (1962) - FRANCIS POULENC (1899-1963)
5+5=2 | SIETE CANCIONES (1925) - MANUEL DE FALLA (1876-1946)
5+5=1 | EL AMOR BRUJO (1915) - MANUEL DE FALLA (1876-1946)
5+5=3 | TRIO (1926)- FRANCIS POULENC (1899-1963)       

Zowel de musici als de componisten uit dit programma zijn oude vrienden. Thomas Beijer en Alexander, hoboïst van De Bezetting Speelt, zijn al heel lang vrienden, zowel binnen als buiten de muziek. Beide hebben ze ook iets met het noteren van muziek, de eerste als componist en de tweede als arrangeur. Vrienden waren ook de twee componisten van dit programma: Francis Poulenc en Manuel De Falla. Poulenc schreef zijn trio dan ook voor De Falla, waarin Thomas en Alexander vergezeld worden door de fagottiste van De Bezetting Speelt.

ALEXANDER VAN EERDEWIJK – HOBO
“Ik was negen jaar oud toen ik op de radio een hobo hoorde en op slag verliefd werd op het bijzondere geluid. Nu, zo’n vierentwintig jaar later, voel ik nog altijd die liefde voor de hobo, en voor de mooie rol die de hoboïst vervult in het orkest en in de kamermuziek. Ik ben bijzonder blij dat ik voor dit geweldige ensemble zo veel stukken mag arrangeren, hierdoor wordt het repertoire voor tien spelers enorm uitgebreid! Het leuke van het schrijven voor je eigen groep is dat ik heel goed weet wat voor kleuren er in dit ensemble zitten, en wat bepaalde spelers erg leuk vinden om te spelen.”

ANNET KARSTEN - FAGOT
“Ik viel op de fagot toen ik op mijn elfde een concert bezocht van een blazers octet. Ik speelde toen al 3 jaar klarinet, maar na dat concert vroeg ik of ik fagot mocht spelen. De stuwende baslijntjes en daarnaast af en toe ook mooie melodieën trokken me aan. Samenspelen in een orkest of ensemble is wat ik het allerliefst doe. Binnen het repertoire van De Bezetting Speelt kan ik met de vele mogelijkheden van de fagot mijn ei kwijt. Al heel lang bespeel ik een Heckel fagot, daar kan ik van laag naar hoog mooi mee kleuren.”

THOMAS BEIJER – PIANO
Thomas Beijer wordt gezien als één van Nederlands meest vooraanstaande jonge pianisten. In 2011 sloot hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam af met de hoogst mogelijke onderscheidingen. Tevens nam hij les bij o.a. Emanuel Ax, Murray Perahia en Menahem Pressler en de Cubaanse meesterpianist Jorge Luis Prats. Thomas won de Grand Prix op het concours van de Young Pianist Foundation. De internationale jury omschreef hem als "een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek – een waar kunstenaar." Sindsdien geeft Thomas recitals in binnen- en buitenland. Een groot deel van zijn muzikale hart gaat daarbij uit naar de muziek uit Spanje; werken van Albéniz, Granados, De Falla en anderen maken steevast deel uit van zijn programma's, onder meer in de serie 'Meesterpianisten in de Kleine Zaal' in het Concertgebouw in Amsterdam.  Naast zijn solo-optredens is Thomas Beijer actief als componist en is hij een veelgevraagd kamermusicus en liedbegeleider. Hij bracht meerdere cd’s uit. Thomas Beijer is bovendien schrijver. In 2017 verscheen zijn debuutroman 'Geen Jalapeños' bij uitgeverij Prometheus. Voor 2019 staat een nieuw boek met essays over muziek gepland.

Entree € 15,- , tot 25 jaar € 7,50 incl. drankje na afloop
Dit concert is ook deel van een serie van 4. De prijs van de serie is € 50,-  tot 25 jaar € 25,- incl. alle 4 keren drankje na afloop.


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.