Sat 26 Mar LILIAN VIEIRA GRUPO PRESENTS: “O MEU BRASIL” - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Swingend Brazilië: de samba, funk en choros van Rio de Janeiro, Forró uit het noordoosten en samba de roda uit Bahia. Lilian en haar band nemen je mee naar hun Brazilië.

Met Lilian Vieira (vocals), Wiboud Burkens (toetsen),Marijn van der Linden (cavaquinho & gitaar), Breno Viricimo ((contra) bas en gitaar), Udo Demandt – Drums en percussie

Productie i.s.m. Grounds/WDC

Brazilie door de ogen en beleving van Lilian - nostalgie, verhalen, verschillende muziekstromingen uit Brazilie gecombineerd met leuke anekdotes. Swingend Brazilië! De samba, funk en choros van Rio de Janeiro, Forró uit het noordoosten en samba de roda uit Bahia. Lilian en haar band nemen je mee naar hun Brazilië. Voor de ene geboorteland, voor de ander het land waar ze verliefd op zijn geworden. Een meeslepend programma vol muziek uit de hoogtijdagen van Elis Regina, Chico Buarque, Luiz Gonzaga, Noel Rosa en Jackson do pandeiro! Het authentieke stemgeluid en charme van Lilian en de meesterlijke band brengen een sfeervolle traditie tot leven waarin vreugde en melancholie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira (Teresópolis, Rio de Janeiro, 1966), heeft zich, sinds ze op haar 23e naar Nederland kwam, door haar speciale timbre, grote improvisatievaardigheden en charismatische podiumpersoonlijkheid ontwikkeld tot een vocaliste van naam. Dit is gedeeltelijk te danken aan haar rol in de Brazilectro-groep Zuco 103. Lilian Vieira werkt ook met diverse jazz-, soul- and funkbands and dj's. Als gastvocaliste heeft ze meegewerkt aan tientallen opnamen. De laatste jaren is ze teruggekeerd naar haar muzikale wortels, het zingen van populaire Braziliaanse muziek en klassieke akoestische samba.

Wiboud Burkens (1966) is als toetsenist, producer en songwriter actief in uiteenlopende stijlen, van soul/funk tot pop, crossover/jazz, wereld- en filmmuziek. Hij speelde op meer dan vijfenzestig cd’s. Met de band Liquid Spirits bracht hij cd’s uit die over de hele wereld goede kritieken kregen. De laatste jaren produceerde hij albums voor Jungle by Night, Rob van Wouw, Lilian Vieira en Re:freshed Orchestra. Wiboud geeft les aan het Amsterdams Conservatorium

Marijn van der Linden ( 1981) studeerde in 2005 af aan het Fontys conservatorium Tilburg. Hij speelt in verschillende groepen, o.a. Lilian Vieira Grupo, waarvoor hij zelf ook componeert en arrangeert. Zijn grote passie is de Braziliaanse. Marijn deelde internationale podia met Braziliaanse grootheden. In 2012 heeft hij Escola Portátil de Música Holanda opgericht, een muziekschool speciaal gericht op Braziliaanse choro en samba, het eerste filiaal van EPM (Rio de Janeiro) buiten Brazilië. Hij geeft ook les aan conservatorium Codarts Rotterdam en de SKVR in Rotterdam.

Udo Demandt (1969) studeerde percussie en drums (wereldmuziek) aan het Rotterdams Conservatorium. Hij heeft in Brazilië, Spanje, Griekenland en Italië gewerkt. Tegenwoordig speelt hij regelmatig met Magda Mendes, Luzazul, Primos del Norte, Lilian Vieira, Fernando Lameirinhas en Windstreken Ensemble en geeft les aan conservatorium Codarts in Rotterdam.

Toegang: € 18,- , Vrienden € 15,- , jeugd/jongeren € 9,- incl. pauzedrankje


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.