Sat 1 Oct OOROG EN VREDE - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel (archief)
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Met het semi-professionele ensemble “Klassiek op Zuid” o.l.v. Miranda Rademaker m.m.v. jonge musici uit het Rotterdams Jeugd- en Rotterdams Studenten Orkest.

Oorlog en vrede is een thema dat door de eeuwen heen keer op keer actueel blijkt. Al in de 17e eeuw wist de componist Biber de oorlog te verklanken in zijn “Battalia”, tijdens dit concert uitgevoerd door Klassiek op Zuid met medewerking van  jonge musici uit het Rotterdams Jeugd- en Rotterdams Studenten Orkest.

Drie eeuwen na Biber schreef Sjostakovitsj zijn achtste strijkkwartet  “ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlog en fascisme”.

Voor een joods muzikaal accent zorgt o.a. Prokofievs ouverture op Hebreeuwse thema’s, voor klarinet , piano en strijkkwartet.

Een heftig thema, maar Klassiek op Zuid zorgt voor een vredig slot van dit programma.


 

Bij dit concert is ook een aantal plaatsen gereserveerd voor Oekraïense vluchtingen die in Capelle aan den IJssel gehuisvest zijn. In het programma wordt in de verbindende toelichting (in het Nederlands) op de te spelen stukken een aantal teksten van Oekraïense vluchtelingen gebruikt. Er is een tolk aanwezig voor de vertaling in het Oekraïens aanwezig.

Er is geen pauze.

Entree € 10,-, Vrienden € 7,-, jongeren € 5,- incl. drankje


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.