Vr 10 mei “ROMEO ET JULIETTE” met DUO BILITIS - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Met Eva Tebbe (harp) en Ekaterina Levental (harp & mezzo-sopraan)

Humor, lyriek envolksmuziekelementen verbinden de tijdgenoten Benjamin Britten (1913-1976)en Sergei Prokofiev
(1891-1953). Een programma vol sprookjesachtige vertellingen en vrolijkedansante thema’s over deuniversele kracht van de liefde: de liefde van Romeo enJuliette, liefdeongrijpbaar als een zwaluw, liefde pril als een vroege

midzomerochtend ennatuurlijk de liefde van Eva en Ekaterina voor deze muziek diezij met alle liefde naar u
toe brengen.

​Duo Bilitis is een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daar buiten. De beide musici hebben sinds hun oprichting in 2004 naam gemaakt door hun boeiende en spraakmakende programma’s enintensesamenspel. Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende compositie ‘Les Chansons de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys.Naast hunpassie voor hetzelfde instrument delen de harpistes Eva Tebbe en Ekaterina
Levental ook dezelfde muzikale mentaliteit: graag zoeken ze het avontuur buiten de gebaande paden. De dubbelrol van Ekaterina Levental geeft dit duo een unieke positie binnen het kamermuziekaanbod in binnen- en buitenland. Duo Bilitis’ repertoire bestaat voornamelijk uit 20ste eeuws repertoire en hedendaagse muziek, met een speciale focus op thematische programma’s en samenwerkingen met theater en dans.

Het duo trad ondermeerop in het Concertgebouw te Amsterdam, het Grachtenfestival in Amsterdam, Varna
International Music Festival 2010 (Bulgarije), (Zwitserland) Mosel Musik Festival in Duitsland/Luxembourg (2011) en het Baku International Music Festival (Azerbejian).

Duo Bilitis iswinnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2008, de 5e editie van het UITMARKT kamermuziekconcours in Amsterdam en is finalist van de International Jewish Music Competition 2010.


Toegang € 15,00 per kaartje