Sat 4 Jun VANCAPPELLENFESTIVAL ITALIAANSE BAROK - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel
{alt_text}
Aanvang 11:30 uur
Het Van Cappellenhuis

Met Jasperina Verheij (blokfluit, zang) en  Asako Ueda (luit, theorbe)

Jasperina Verheij (1999) combineert vaak blokfluit en zang op innovatieve wijze in concertprogramma’s, zoekend naar de connectie tussen vocale en instrumentale muziek. Ze ontwikkelt zich als zeer allround musicus, met zowel een specialisatie in oude muziek, een grote liefde voor het romantische repertoire, een passie voor theater en vele inspirerende samenwerkingen met hedendaagse componisten. Ze won meerdere prijzen op het Prinses Christina Concours en zong en speelde op o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, het Opera Forward Festival, de Gaudeamus Muziekweek, festival November Music en vele andere concertseries en -locaties. Ze studeert blokfluit bij Daniël Brüggen en zang bij Noa Frenkel aan het Koninklijk Conservatorium. Daarnaast heeft ze Life Science & Technology gestudeerd in Delft en Leiden en vervolgt ze die studie met een master aan de VU in Amsterdam.

 

Asako Ueda studeerde viool, barokviool, luit en compositie in Japan. In 2016 verhuisde ze naar Nederland om luit en theorbe te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Mike Fentross en Joachim Held en rondde ze de bachelor af met de hoogste cijfers en ontving ze de Excellence Scholarship van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waardoor ze kon doorstromen naar de masteropleiding en ook die met onderscheiding afsloot.

Ze speelde op verschillende muziekfestivals, waaronder het Chofu muziekfestival (Japan), Utrecht Oude Muziek Festival (Nederland), MAfestival Brugge (België) en Bach Academie Brugge (België) en Monteverdi XL (Nederland). Ze won de eerste prijs bij de Biagio Marini Competitie (Duitsland) en de derde prijs bij de Internationale Van Wassenaer Competitie (Nederland).


Toegang € 18,00 per kaartje