Sat 4 Jun VANCAPPELLENFESTIVAL: KINDERSTREKEN - Kerklaan 2 - Capelle aan den IJssel
{alt_text}
Aanvang 15:00 uur
Kerk Dorpskerk (aan de voet van het Van Cappellenhuis)

Een workshop voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die een strijkinstrument willen proberen, met aansluitend een concert door docenten en leerlingen van het Hellendaal Muziekinstituut Rotterdam

Docenten: Marina Meerson (viool), Katja Dirven Didychenko (cello) en Peter van Leerdam (contrabas)

Het Hellendaal Muziekinstituut is een broedplaats voor jong muzikaal talent met een enthousiast en gedreven docententeam, dat leerlingen de mogelijkheid biedt om op hoog niveau te leren musiceren.

Entree uitsluitend voor deelnemers € 5,--  incl. drankje | maximaal 20 deelnemers

Er is in de kerk plaats voor toeschouwers.

De workshop start na een welkomstwoord en kennismaking met het spelen door de drie docenten en 7 á 8 van hun leerlingen  van “Suite of the day”. Daarna vertellen ze over de verschillende instrumenten en demonstreren ze wat je er allemaal mee kunt doen. En dan gaat het echt gebeuren...: de deelnemers kunnen de instrumenten uitproberen! Leerlingen assisteren hierbij, helpen met het vasthouden van het instrument etc. Na enige oefening volgt een gezamenlijk optreden, het spelen van “Pirates of the Caribbean” door docenten, leerlingen en deelnemers, waarbij boomwhackers (ritme staven met verschillende toonhoogtes) voor een extra verrassend effect zullen zorgen. 

Tot slot spelen de docenten en leerlingen van het Hellendaal het “Star Wars Theme” en is er alle ruimte voor het stellen van vragen.


Toegang € 5,00 per kaartje