Sat 1 Jun De geniale gek - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Met muziek waar we nog steeds graag naar luisteren. Door het semi-professionele ensemble Klassiek op Zuid o.l.v. Miranda Rademaker.

De Geniale Gek neemt ons mee naar muziek die tientallen of honderden jaren geleden geschreven is maar waar we nog steeds graag naar luisteren; muziek die geschreven is door geniale componisten!

Maar….. vaak had hun genialiteit ook een keerzijde. Veel componisten kampten in hun dagelijks, persoonlijk leven met allerlei (psychische) moeilijkheden.

In dit afwisselende programma geeft Klassiek op Zuid u met (vaak ook vrolijke!) muziek van Vivaldi, Mahler, Schumann en Moszkowski in verschillende combinaties van strijkers en piano een kijkje in het brein van deze “geniale gekken”!

Klassiek op Zuid werd in 2009 opgericht door violiste Miranda Rademaker. Hierbij werkt ze samen met allerlei musici die een speciale band hebben met Rotterdam-Zuid, zowel amateurs als (semi) professionals.
In telkens wisselende samenstellingen worden jaarlijks tientallen concerten gegeven op uiteenlopende locaties. Voor meer info zie www.klassiekopzuid.nl

Entree: € 10,-- | Vrienden € 7,-- | Jongeren €5,-- incl. pauzedrankje


Toegang € 10,00 per kaartje