Sat 20 Apr Liz Jones & Suzy Cargill - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Laat u verrassen door Liz Jones. Ze maakt een bescheiden indruk, maar overrompelt je! Liz wordt begeleid door Suzy Cargill, voormalig Hong Kong Sinfonietta-percussionist en multi-instrumentalist.

Bij een eerste kennismaking overrompelt ze je met haar heel eigen stemgeluid, dat varieert van lieflijk sussend tot rauw en aangrijpend. Ze verwerkt deze uiteenlopende eigenschappen in vrijzinnige eigen songs, die boeiend zijn en boven vaststaande genres uitstijgen. Ieder liedje neemt je mee op sleeptouw, precies naar waar het je wil brengen.

Wars van het denken in vaste genres of vaste identiteiten, zie je in haar optredens en in haar songs  een openhartige vrouw, die liedjes wil zingen en van het leven wil genieten. Ze deelt haar mislukkingen, haar onbelemmerde hoop en haar dromen met haar publiek, waarbij de focus steeds blijft liggen op de liefde voor het maken van aansprekende muziek.

Haar muzikale wortels zijn wijd vertakt, maar de invloed van blues, jazz en folk binden haar niet vast, maar geven haar juist de vrijheid om eigen wegen te zoeken, zonder clichés. Haar optredens combineren gevoeligheid, diepgang, een vrije geest en humor met een natuurlijke energie.

De uit Edinburgh afkomstige Liz wordt begeleid door Suzy Cargill, voormalig Hong Kong Sinfonietta-percussionist en multi-instrumentalist.

Samen vormen ze een duo met originele muziek die ritmisch en soms hypnotiserend is, met natuurlijke en effectieve harmonieën, getuigend van een duidelijke sterke connectie tussen twee vrienden en muzikanten, die u gegarandeerd zullen meeslepen in hun muzikale enthousiasme.


Toegang € 18,00 per kaartje