Tue 16 Apr WASSILY KANDINSKY, lezing met muziek - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

LEZING met muziek over WASSILY KANDINSKY naar aanleiding van de grote tentoonstelling in het H’art museum (voormalige Hermitage Amsterdam) 

De eerste grote kunsttentoonstelling in het H’Art museum Amsterdam (voormalige Hermitage) die vanaf medio 2024 te zien is, is gewijd aan Wassily Kandinsky. Kunsthistorica Josée Claassen neemt ons mee in het leven en werk van deze kunstenaar.  

Wassily Kandinsky (1866-1944) begon zijn carrière als jurist. Hij zou echter de geschiedenis ingaan als de eerste kunstenaar die niet alleen abstracte kunst maakte, maar er ook over schreef. Naar zijn idee was abstracte kunst voortaan de enige gewenste uitingsvorm in de kunsten. Bij die opvatting en ook in zijn kunst speelde spiritualiteit een overweldigend grote rol. Omdat spiritualiteit zo belangrijk was in de kunst van Wassily Kandinsky krijgt u bij enkele schilderijen gedetailleerde  toelichting op de spirituele verwijzingen die in deze doeken te vinden zijn. Daardoor gaat u de kunst van Kandinsky waarschijnlijk anders bekijken dan u dat hiervoor deed.  De Russische revolutie, de bloeiperiode van het fascinerende Bauhaus en de opkomst van het fascisme hadden zijn invloed op het leven en werk van Kandinsky. Ook dat krijgt u toegelicht. En zoals altijd bij de lezingen van Josée Claasen klinkt er bijpassende muziek. 

  • Entree: € 10,00 | Vrienden € 7,-- | jongeren € 5,-- incl. drankje

De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.