Gilde Zutphen

jhblanksma@gmail.com gilde-zutphen.nl

Gilde Zutphen

Stichting Gilde-Zutphen is opgericht in 1993 en groeide inmiddels uit tot een stedelijk platform voor iedereen die er plezier in heeft om eigen kennis en (levens)ervaring te delen met anderen. Bij het Gilde zijn ongeveer 250 vrijwilligers actief als aanbieder, gids, coach, medewerker, coördinator of bestuurslid. Jaarlijks maken meer dan 4000
deelnemers gebruik van onze diensten. Onze activiteiten bestaan onder andere uit (stads-)wandelingen en
fietstochten, workshops en een variatie aan cursussen in groepsverband.

Met onze vier zelfstandig opererende activiteitengroepen richten we ons op maatschappelijke participatie van jong en oud:
Taalcoachproject, taalcoaches helpen (vooral) anderstaligen die hulp nodig hebben bij het spreken, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal.
Coach4You
ondersteunt en coacht leerlingen van groep 8 bij de overstap naar het voortgezet onderwijs als er risico op schooluitval is.
Taalondersteuning

Praathuis Zutphen, een wekelijkse ontmoetingsplaats voor mensen die Nederlands willen spreken, maar een andere moedertaal kennen. maar ook aan monumentenbezichting en zelfs aan schooleducatie omtrent
een historisch onderwerp dat aansluit op een schoolproject.
talen, muziek, levensbeschouwing/zingeving en persoonlijke ontwikkeling.
Bij onze activiteiten zoeken wij zoveel mogelijk naar samenwerking met lokale partners.
Stadsbezichting
waarbij u moet denken aan diverse mogelijkheden voor stadswandelingen, Groepsactiviteiten op de gebieden creativiteit, bewegen en ontspannen, kunst/cultuur.

Voorstelling Archief