Sat 2 Dec LOVE TRIANGLE - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Met Dana Zemtsov (altviool) & Slava Poprugin (piano)

Door persoonlijk contact is het gelukt Dana Zemtsov naar het Van Cappellenhuis te halen!!

DANA ZEMTSOV is een van de meest geroemde viola-solisten van haar generatie. Zij treedt regelmatig op in het Concertgebouw, het Opera House in Tel Aviv en Carnegie Hall in New York, speelt kamermuziek met o.a. Janine Jansen, Martin Frost, Anna Fedorova, Boris Berezovsky en vele anderen.

Als soliste geeft ze concerten met symfonieorkesten over de hele wereld. Dana is 1e prijswinnaar van verschillende wedstrijden in Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Nederland. In 2010 won ze het Nederlandse concours ’Avond van de Jonge Muzikant’ en werd de Jonge Musicus van het Jaar. Ze vertegenwoordigde Nederland op het Eurovision Young Muzikantenconcours in Wenen. Ook is haar in Nederland de prestigieuze Kersjesprijs toegekend. In 2016 werd Dana gekozen als Eregast onder getalenteerde jonge altviolisten om haar generatie te vertegenwoordigen op de 43e Viola Congres in Cremona aan de zijde van Bruno Giuranna, Ettore Causa en Tabea Zimmermann.
 
Tot dusver heeft Dana vijf bejubelde albums uitgebracht: ‘Enigma’ (solo, 2014), ‘Romantic Metamorphoses’ (met pianiste Cathelijne Noorland, 2015), 'Essentia' (met het Estonian National Symphony Orchestra en dirigent Daniel Raiskin, 2018), ‘Silhouettes’ (met pianiste Anna Fedorova, 2020), en ‘Dutch Hidden Gems’ (met Phion Orchestra, pianiste Anna Fedorova en dirigent Shizuo Z Kuwahara 2022), allemaal op het label Channel Classics Records. Zie ook www.danazemtsov.com.

SLAVA POPRUGIN studeerde in 2000 af aan de Russian Gnessin Academy of Music. Zijn passie voor hedendaagse muziek bracht hem tot een nauwe samenwerking met vele componisten. Talloze solorecitals en kamermuziekconcerten en het spelen in orkesten leverden hem een schat aan ervaring op. Door samenwerking met celliste Natalia Gutman, die altijd buiten de gebaande paden wil treden, groeide zijn bekendheid in verschillende landen en continenten. De ongekende intimiteit die een wezenlijk deel uitmaakt van wie hij is, is de afgelopen jaren tot volle wasdom gekomen.

Optreden en lesgeven zijn voor Slava onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na vanaf 1999 als docent Kamermuziek en Piano aan het Conservatorium van Moskou te hebben gewerkt werd hij in 2018 hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Onder zijn bezielende leiding zijn vele succesvolle ensembles en solisten afgestudeerd. Maar Slava is ook een kundig geluidstechnicus. In nog geen tien jaar nam hij vele albums op met bekendheden als het Eggner Trio, Natalia Gutman, Alexey Lubimov en vele anderen in zijn “Steppenwolf Studio”. Zie ook www.slavapoprugin.com.

 Dana en Slava spelen werken van Clara Schumann, Robert Schumann en Johannes Brahms.

Entree € 18,- I vrienden € 15,- I jongeren € 9,- incl. drankje


Toegang € 18,00 per kaartje