Sat 25 Nov MAGICAL McCARTNEY TOUR - Dorpsstraat 164 - Capelle aan den IJssel (archief)
{alt_text}
Aanvang 20:00 uur
Het Van Cappellenhuis

Met Peter Elbertse (zang, piano), Ad Elbertse (teksten, zang) & Barend Lapperre (zang).

Peter, Ad & Barend duiken in het uitgebreide oeuvre van Paul McCartney. Samen brengen ze bekende, maar ook verrassende onbekende songs uit alle fases van de carrière van deze levende legende: van zijn allereerste composities en zijn legendarische decennium bij The Beatles, tot Paul McCartney and Wings, zijn soloplaten en het heden.

Naast zang van dit trio en begeleidende pianomuziek van Peter, geeft Ad meer informatie over de achtergronden van de songs, geïnspireerd op bijbehorende teksten uit de 2-delige biografie ‘Lyrics’ van de inmiddels 81-jarige ‘Sir’. In dit fenomenale boek brengt Paul McCartney zijn leven en werk tot leven door de lens van 145 songteksten. Van zijn allereerste composities en zijn legendarische decennium bij The Beatles tot het heden. Paul deelt definitieve versies van al zijn teksten, beschrijft de omstandigheden waaronder ze geschreven zijn en de mensen en plekken die ter inspiratie dienden.

'De songs brengen herinneringen boven aan het ontstaan van de liedjes, maar ook aan belangrijke gebeurtenissen in die tijd. [...] Door de omvang en gedetailleerdheid komt de “Lyric” het dichtst in de  buurt van een autobiografie van een Beatle.' OOR '

Peter Elbertse was tot 2015 als 1e paukenist verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest. Peter zoekt steeds weer uitdagingen en blijft geïnteresseerd in nieuwe sounds en percussie-instrumenten. In het Van Cappellenhuis heeft hij ons eerder verrast met bijzondere concerten, waaronder een indrukwekkend concert met theremin, hang en dans. Tijdens het Van Cappellenfestival op 12 november voert hij met twee collega’s de Canto Ostinato uit met twee marimba’s en harp. En nu dan met broer Ad en vriend Barend dit Beatles-concert. Drie Beatles-fans pur sang. Dat wordt opnieuw héél bijzonder!

  • Entree €18,- / Vrienden € 15,- / jongeren € 9,- incl. drankje

De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.