Sun 10 Oct La Primavera zo 10 okt 2021 - Grote Oost 58-60 - Hoorn (NH) (archief)
Aanvang 15:00 uur
Oosterkerk

Ensemble La Primavera | Primavera amorosa | Primavera Amorosa is samengesteld uit Italiaanse en Spaanse vocale en instrumentale muziek uit de lente van de barok, met onder andere het ingrijpende Stabat Mater van Giovanni Sances.

Dit motet voor voce sola en continuo verdiept zich in de intense emoties van Maria bij het kruis, geïllustreerd door het gebruik van een dalende muzikale lijn in de continuo (lamento) die zich door het hele stuk blijft herhalen. Met dit prachtige Stabat Mater zijn we beland in het theater van emoties dat in het begin van de zeventiende eeuw, in zowel religieuze als wereldse muziek, waarneembaar was. Hiertegenover verkennen wij de vernieuwing en de expressieve vrijheid van de vroegbarok in een mozaïek van kleine juwelen uit deze periode: delicate en gedetailleerde miniaturen zoals Monteverdi’s Scherzi Musicale, Caccini’s al eeuwenlang geliefde Amarilli en Peynandose van Hidalgo.

Kaarten kopen
€ 20 | Korting
€ 10 | < 18 jaar & 65+

Ga voor het kopen van uw online kaarten hieronder naar het menu. Als u op het V-teken rechts klikt opent een lijst met kaartkeuzes. U kunt uw aankopen in het winkelmandje plaatsen en afrekenen of doorgaan met het kopen van kaarten. Onderaan deze concertpagina kunt u naar de pagina's van alle andere concerten in het festival.

*Begunstigers betalen € 10 meer voor een concert en helpen de musici met een extra steun in de rug door deze coronatijd heen. Dank alvast voor uw bijdrage!

Terug naar www.oudemuzieknu.nl


De datum om kaarten te kopen is verlopen.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.